Portfolio

Global Campaign for Education (GCE)

Deze internationale coalitie van maatschappelijke organisaties spoort regeringen aan om onderwijs voor iedereen mogelijk te maken. Bij de Nederlandse tak zijn onder meer Oxfam Novib, Edukans/ICCO-Alliantie en VSO Nederland (ook een goede klant van mij) aangesloten. Voor een magazine van de GCE heb ik een aantal artikelen geschreven, waaronder een interview met Bram van Ojik, de voormalige fractievoorzitter van GroenLinks.

Sanoma

Voor Sanoma doe ik veel opdrachten op het gebied van branded content. Zo maak ik regelmatig series met advertorials voor Nu.nl. Ik schrijf, redigeer of doe beide, waarbij ik ervoor waak dat de advertorials voldoen aan de look and feel van Nu.nl. Adverteerders die in ‘mijn’ specials aan bod kwamen zijn onder meer Nuon, Tele2, UNICEF, Vodafone, het Zuid-Afrikaans Verkeersbureau, VGZ, Zilveren Kruis, Vichy, BMW, Knorr en Jumbo.

 

AllesKlikt-Portfolio-Sanoma-UNICEF

 

Naast opdrachten voor online branded content, doe ik voor Sanoma ook veel klussen voor tijdschriften. Ik vond het bijvoorbeeld heel leuk om een mini-tijdschrift te maken over Leonardo da Vinci in het kader van de tentoonstelling ‘Da Vinci – The Genius’, die in Rotterdam te zien was. Het tijdschriftje werd meegestuurd met onder meer de Donald Duck.

Special over Leonardo da Vinci voor Sanoma, samengesteld en geschreven door Margot de Graaff/AllesKlikt

VSO Netherlands

VSO stuurt vrijwilligers naar ontwikkelingslanden in Azië en Afrika, die daar hun kennis op het gebied van bijvoorbeeld onderwijs, gezondheidszorg en landbouw overdragen aan lokale organisaties. Het motto van VSO: geld en goederen raken op, kennis blijft. Ik schrijf onder meer de teksten voor de nieuwsbrieven en schrijf en vertaal voor het VSO-magazine ‘Lifechanges’.

Sander Hanenberg, Manager Marketing & Communicatie a.i. bij VSO Nederland: ‘Margot is flexibel en een goede verhalenverteller. Ze weet precies wat haar klanten willen.’

Magazine Lifechanges van VSO, geschreven door Margot de Graaff/AllesKlikt

 

UNICEF Nederland

Bij deze organisatie heb ik ruim elf jaar in loondienst gewerkt als webredacteur en communicatieadviseur. UNICEF is actief in 190 landen en bereikt veel voor kinderen. Het was fijn om hieraan een bijdrage te kunnen leveren. UNICEF schakelt me nog steeds in voor freelance klussen. Zo heb ik een boekje geschreven over Paul van Vliet:

Boekje voor Paul van Vliet